Benzínové zapalovače Zippo patří už více jak 80 let k nejznámějším zapalovačům na světě. Tyto kvalitní, a vždy perfektně fungující zapalovače, vyrábí už od roku 1933 firma Zippo Manufacturing Company, jejímž zakladatelem byl pan George G. Blaisdell.

Zapalovače Zippo jsou vyhledávané pro své precizní zpracování, použití kvalitních materiálů a účelným designem. Proto tato společnost poskytuje na své výrobky celoživotní záruku. V případě poškození nebo rozbití zapalovače společnost Zippo garantuje jeho opravu nebo výměnu. Zajímavostí u zapalovačů Zippo je, že díky patentované ochraně knotu nedojde ani v případě pádu k uhašení plamenu.

Zippo zapalovače jsou velmi oblíbené také u sběratelů, a to i díky tomu, že se objevily ve více jak 1500 filmech, televizních pořadech a v divadelních představení. Podobně jsou zapalovače Zippo spojeny také s hudební scénou, kdy jedinečným způsobem dokreslují atmosféru při koncertech. Do podvědomí se zapalovače Zippo dostaly také díky svému charakteristickému „cvaknutí“, které se objevilo v nespočtu písní.

Kromě klasických zapalovačů nabízí společnost Zippo také další kategorie zapalovačů, jako je například víceúčelový plynový zapalovač Zippo MPL®. Během posledních let přinesla společnost Zippo na trh řadu novinek, mezi které patří například kovový ohřívač rukou Zippo, Zippo voděodolný nouzový podpalovač ohně nebo víceúčelový zapalovač s ohebným krkem.